perjantai 7. lokakuuta 2016

Kuukauden jälkeen...

...Tanska tuntuu jo kodilta.

Täällä kaikki on siis edelleen hyvin. Paluu Suomeen tuntuu yhä niin kaukaiselta, mutta silti koko ajan uhkaavasti lähestyvältä.

Social Anthropologyn luennolla

Aloitin tanskan kielikurssin syyskuun viimeisellä viikolla ja osaan joten kuten kertoa itsestäni tärkeimpiä asioita. Tanska on vähän kuin omituinen sekoitus ruotsia ja saksaa, mutta vielä omituisemmin lausuttuna. Kirjoitettua tekstiä ymmärrän lähes yhtä hyvin kuin ruotsiakin, mutta puheesta en vielä saa paljon mitään irti. Onneksi oikeastaan kaikki täällä puhuvat hyvin englantia, joten sen suhteen ei ole tullut vastaan ongelmia. Mun englanti taas ei ole välttämättä parantunut täällä olon aikana, mutta kynnystä kielen käyttämiselle ei enää ole. Ja sehän oli yksi tavoitteistani vaihdossa, joten ainakin jossain oon jo onnistunut!

En siis ole potenut koti-ikävää tai kulttuurishokkia, vaikka ikävä hevosen selkään tai edes läheisyyteen alkaakin jo kalvamaan. Kuitenkaan aikaa ei tunnu riittävän millekään "ylimääräiselle", vaikkei mulla koskaan mikään kiire täällä olekaan. Päivät vaan tuntuu menevän tehdessä ei mitään niin nopeasti, ettei kaikkea suunniteltuakaan ehdi tekemään.

Tavallinen aamuruuhka koulumatkalla...

Vihdoin Tanskassakin alkoi syksy, ja kylmät tuulet muistuttavat mua Vaasasta. Monet vaihtarit valittavat jo kylmää, kun lämpötila on laskenut muutamana päivänä alle viiteentoista. Pakko myöntää, että se tuntuu kyllä aika kylmältä pitkän lämpimän jakson jälkeen, mutta oikeanlaisella vaatetuksella siitä selviää!

Syyskuun loppupuolella mun porukat kävi vierailulla Odensessa, ja sain niiden mukana kaikkea tarpeellista Suomesta. Kävimme myös tsekkaamassa Egeskovin linnan, jonne ei Odensesta ollut mikään hirveän pitkä matka. Pihamaalla oli kiva kierrellä, mutta itse linna ei ollut mitenkään erityinen. Oli kuitenkin kiva käydä katsomassa sekin paikka, kun kerran samalla saarella ollaan. Otin linnasta ihan ylipaljon kuvia, jotka täytyy varmaan jättää ihan omaan postaukseensa.
Huomenaamulla seiskan aikaan lähdemme muiden vaihtareiden kanssa kietämään Pohjois-Tanskaa. Mun pitää herätä jo viiden aikoihin, että ehdin kuuden bussiin, koska meidän retkibussimme lähtee keskustan linja-autoasemalta. Kierrämme Skagenin kautta Aalborgiin sekä Aarhusiin, ja vierailemme myös muun muassa Tanskan pohjoisimmassa kohdassa. Odotan reissua innolla, mutta samalla toivon, ettei pari päivää vaivannut kurkkukipu pahenisi matkan aikana... Siitä sitten taas myöhemmin lisää, nyt on aika pakata tavarat valmiiksi ja ladata akut täyteen!

Käytiin Karon kanssa testaamassa Umashi, yksi Odensen sushipaikoista. Hyvää oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti