tiistai 13. syyskuuta 2016

Karrusel 8.-10.9.


Syyskuu alkoi vauhdikkaasti kolmipäiväisillä Karrusel-festivaaleilla. Idea oli sama kuin Kööpenhaminan Distortion-festareilla, tosin pienemmässä mittakaavassa. Karruselin aloitusjuhlat sijaitsivat keskustassa olevassa puistossa, Munke Mosessa, jonne oli rakennettu kolme esiintymislavaa ja useita ruoka- ja juomakojuja.

Koska tarjolla oli ilmaista olutta ensimmäisen tunnin ajan, olimme Karoliinan kanssa tietenkin heti ensimmäisten joukossa porttien sisäpuolella. :D Ehdimme istua pöydän ääressä varmaan jopa puolisen minuuttia ylhäisessä yksinäisyydessämme, kun sitten seuraamme liittyi ryhmä tanskalaisia. Olimme tästä varsin innoissamme, koska tanskalaisiin on yllättävän vaikea tutustua missään. Tähän asti kun ollaan pyöritty vaan vaihtariporukassa, ja mulla meni varmaan viikko, ennen kuin tapasin ensimmäisen tanskalaisen Tanskassa.

Ekan päivän esiintyjistä kävimme katsomassa Gulddrengin, joka oli yhden jos toisenkin uusien kavereidemme mielestä aivan pakko nähdä. Oon siinä ymmärryksessä, että Gulddreng on tällä hetkellä todella suosittu muttei lainkaan arvostettu artisti. Sen keikalle oli ainakin sen verran tunkua, että järjestyksenvalvojien piti alkaa rajoittaa lavalle kulkua. En nähnyt itse keikasta juuri mitään, koska oon Tanskan mittapuulla aika lyhyt, mutta sentään kuulin kaiken (sanoista en ymmärtänyt puoliakaan, mutta en usko, että ne oli kauhean syvällisiä). Ymmärtääkseni Gulddreng esitti kaikki huimat kolme kappalettaan ja yhden niistä kaksi kertaa.

Tämän jälkeen käytiin vähän reivaamassa toisella teltalla ja palattiin sitten katsomaan Marvelous Mosellin keikkaa, joka oli illan viimeinen. Lähtörytäkässä porukka pääsi vähän hajoamaan, mutta onneksi tiemme kohtasivat lopulta uudestaan ja jatkoimme festareilta yhteen virallisista afterpartyistä, Boogiesiin. Se on kuulemma maineeltaan vähän outo, sillä sinne suunnistetaan yleensä silloin, kun muut paikat on jo kiinni (eli toisin sanoen kun ollaan todella kännissä). Mun mielestä se vastasi aika lailla kotipaikkakuntani baareja, paitsi että musiikki oli parempaa.

Toisena päivänä festarit siirtyivät kadulle, mikä oli mun mieleen. Joka kulman takana soitti erilaisia DJ:tä, kaikkialla oli ruoka- ja juomakojuja ja paljon porukkaa ympärillä. Sovimme tapaavamme eilisen päivän tanskalaisten kanssa uudestaan, ja vietimme lopulta taas koko illan samassa porukassa. Täytyy antaa pointsit Odenselle toimivasta vessajärjestelystä, sillä bajamajoja oli kerrankin tarpeeksi, ne pysyivät yllättävän siisteinä ja vessapaperiakin riitti. Suomessa on tottunut siihen, että joutuu jonottamaan tuntitolkulla räjähtäneisiin bajamajoihin, joissa ei varmaan alun perinkään ollut ollut paperia.

Satamaa
Viimeisenä päivänä Karrusel oli Odensen satama-alueella. Keskustasta siihen suuntaan lähti paraati, johon olisi saanut liittyä vapaasti, mutta emme ehtineet mukaan. Itse alueella oli taas paljon nähtävää, muun muassa karuselli, jossa oli tietenkin pakko käydä pyörimässä pari kierrosta. Tänäkin iltana tapasimme edellisten iltojen tanskalaisten kanssa, eli ainakin vielä suomalaisten seura kelpasi.

Karrusel oli todella mielenkiintoinen ja hyvin järjestetty tapahtuma! Se on järjestetty vasta kolme kertaa, joten luultavasti se kasvaa ja kehittyy vuosien saatossa vielä paljon lisää. Saa nähdä, täytyykö ensi vuonna tulla uudestaan käymään Odensessa Karruselin aikaan.
Good times!

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea kuulumisia olemme olleet täällä Espanjassa 2viikkoa pyhänä lähdemme pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti teilläkin oli hyvä reissu!

      Poista