sunnuntai 28. elokuuta 2016

Nyt hihnalle laukku...



Täällä sitä ollaan, Tanskassa! Vielä ei oikein ole tottunut ajatukseen, että täällä tulee vietettyä seuraavat viisi kuukautta.

Tämä blogi kertoo siis syksystäni vaihto-opiskelijana Odensessa, Tanskassa. Hain Erasmuksen kautta Syddansk Universiteteen, ja vaikka tämä ei ollutkaan ensimmäinen tai edes toinen kohdevaihtoehtoni, oon silti tyytyväinen päästyäni mukaan. Tanska on maana kiinnostanut mua jo pitkään, joten nyt saan kunnolla tutustua maahan. Tanska ja tanskalaiset eivät mun tietojeni mukaan eroa hirveän paljoa Suomesta ja suomalaisista, ja muutenkin paljon yhtäläisyyksiä löytyy näiden väliltä. Saa nähdä, iskeekö kulttuurishokki siitä huolimatta jossain vaiheessa.

Takana on pitkä prosessi vaihtopaikan hausta itse lähtöön, ja voin sanoa, että stressiltä ei ole vältytty. Vielä edellisenä iltana ennen lähtöä mulle ilmoitettiin, että seuraavan aamun lento on peruttu ja mut siirretty nelisen tuntia aikaisemmalle lennolle. Voitte kuvitella, että siinä vaiheessa pienetkin jutut tuntuivat järjetömiltä katastrofeilta, ja lennon siirtyminen uhkasi pilata koko homman. Asiat kuitenkin järjestyivät lyhyestä varoitusajasta huolimatta hyvin, vaikka lentokentälle piti lähteä ajelemaan vähän kolmen jälkeen aamuyöstä enkä ollut nukkunut silmällistäkään.

Lensin Kokkola-Pietarsaaren lentokentältä ensiksi Helsinkiin, josta viitisen tunnin odottelun jälkeen lähti jatkolento Kööpenhaminaan. Helsingissä mukaan matkalle liittyi toinen suomalainen, joka oli myös tulossa opiskelemaan syksyksi Odenseen, joten ensimmäistä lentoa lukuun ottamatta ei mun tarvinnut matkustaa yksin.



Kööpenhaminan lentokentältä otimme junan keskustaan, josta vaihdoimme Odenseen menevään junaan. Liput oli helppo ostaa automaatista, ja samalla lipulla pystyimme kulkemaan myös bussilla Odensen asemalta Birkeparkeniin, jossa meitä tuli vastaan samalla alueella asuva buddy. Matkassa Kööpenhaminasta Odensen Birkeparkeniin meni noin kolme tuntia.

Olo oli melko sumuinen valvottuani jo lähes toista vuorokautta putkeen, mutta buddyn opastettua meidät asuntoihimme ja kerrottua oleellisimmat asiat asumisesta piti vielä ehtiä käydä ruokakaupassa, purkaa tärkeimmät tavarat ja tutustua kämppäkavereihin. Illalla lähdin käymään vielä buddyn järjestämissä illanistujaisissa, mutta parin tunnin jälkeen oli mun aika suunnata vihdoin nukkumaan.

Opiskelen SDU:ssa kaupan paikalla, vaikka kotiyliopistossani Vaasassa opiskelenkin viestintätieteitä. SDU:ssa tiedekuntani on siis Faculty of Business and Social Sciences. Kurssivalintojani avaan myöhemmin, tarkemmin sanottuna sitten, kun tiedän, mitä kursseja lopulta sain.

Tervetuloa mukaan seuraamaan vaihtosyksyäni! Jos säkin pidät blogia vaihdon ajan, vinkkaa siitä mulle. :)

2 kommenttia: